• hu

Întrebări frecvente

Ce sunt mineralele?

Mineralele sunt în general substanțe solide, naturale, foarte rar fluide, cu formă proprie cristalizată și sunt alcătuite din unul sau mai multe elemente chimice. În funcție de conținut mineralele se împart în minerale metalifere feroase și neferoase  și în minerale  nemetalifere (sare, gips, azbest, mică, feldspat).
În cazul în care vorbim despre orice formă de viață, trebuie să subliniem faptul că aceste minerale sunt esențiale pentru susținerea semnelor vitale. Aceste minerale sunt asimilate în organism sub formă de hrană.
Pentru organismul uman mineralele sunt materiale de construcție și de reglaj al funcțiilor vitale, însă nu constituie o sursă de energie. În general un organism sănătos (de regulă) are un nivel destul de ridicat de minerale. În mod normal trebuie să existe un echilibru între cantitatea de minerale introdusă și cantitatea de minerale eliminată din organism.
Perturbarea acestui echilibru, atât printr-un exces sau printr-un deficit de minerale va produce tulburări  în funcțiile  normale ale organismului.

Ce sunt oligoelementele?

Microelementele (numite și oligoelemente) sunt elemente chimice care se găsesc în cantități foarte mici în organismul uman și sunt necesare pentru protecția organismului împotriva bolilor și ale agenților patogeni. În organism sunt identificate cca. 80 de elemente, dintre care 75% sunt microelemente.

Ce sunt multivitaminele?

Multivitaminele reprezintă o formulă completă ce asigură organismului necesarul zilnic de vitamine și/sau minerale și/sau oligoelemente atât în condiții normale, cât și în stări carențiale.

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt substanțe chimice organice necesare care:

·         nu pot fi sintetizate de către organism, ele trebuie obținute din alimentele consumate;

·         nu participă în procesele fiziologice ca sursă de energie sau materiale de construcţie ci sunt responsabile cu reglajul funcțiilor vitale;

·         lipsa lor determină în condiții normale sau atipice simptome și cauzează boli severe;

Toate aceste boli și simptome se pot estompa prin administrarea vitaminelor adecvate!

 

In ce cantitate sunt absorbite vitaminele in organism?

Asimilarea vitaminelor, mineralelor și oligoelementelor este diferită de la caz la caz, depinzând de dieta zilnică, de stilul de viață și chiar și de consumul zilnic de lichide.

Nevoia de micronutrienți variază așadar de la om la om.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Suplimentele alimentare sunt produse alimentare comestibile și au scopul de a completa alimentația de zi cu zi. Constituie o sursă de vitamine, minerale, oligoelemente, nutrimenți sau alte substanțe cu efect nutritiv sau fiziologic.